Nakon pada sa skutera potraga za mladićem na Vlasinkom jezeru

Na Vlasinskom jezeru su danas sa skutera pala dva mladića, jedan je isplivao sam, dok za drugim traga policija, javlja Jugmedia. Incident se dogodio oko 15 časova, dok su bili daleko od obale. Nezvanično, reč je o mladićima iz okoline Lebana i Leskovca, od 24 i 27 godina.

„Dvadesetsedmogodišnji mladić iz okoline Lebana je sam uspeo da ispliva na površinu jezera, dok se za drugim, iz Leskovca, traga, za koga se pretpostavlja da je upravljao skuterom,“ prenosi Jugmediu.

O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo, a policija je na terenu, kao i ekipe hitne pomoći iz Surdulice, koje zbog velikog broja kupača dežuraju na Vlasini. Na Vlasinu su došli očevi obojice momaka, dok se očekuje dolazak i specijalne ronilačke ekipe iz Niša.

Vlasinsko jezero svakog leta okuplja veliki broj posetilaca. Omiljeno je izletište omladine iz okoline, zbog svog geografskog položaja, kako iz Pčinjskog tako i Jablaničkog okruga, ali ima dosta turista iz Srbije i susedne, Bugarske. Međutim, kupanje u njemu se ne preporučuje neiskusnim plivačima, a zbog ćudljive prirode jezera preporučuje se oprez i onim najiskusnijima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.