Narednih dana pojačana kontrola saobraćaja, prvenstveno kamiona i autobusa

Autor: Lj. P.

Od 19. do 25. februara MUP je najavio međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na prekršaje vozača kamiona i autousa.  

„Akcija se istovremeno sprovod u 30 evropskih zemalja,članica organizacije ROADPOL , Mreža saobraćajnih policija Evrope, i tokom nje će saobraćajna policija usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i kamiona. Poseban akcenat biće na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa“, saopštio je MUP.

Podaci MUP-a o saobraćajnim nezgodama pokazuju da su u toku prošle godine teretna vozila učestvovala u 5.535  saobraćajnih nezgoda, dok su autobusi učestvovali u 1.553. Od tog broja, gotovo dve trećine saobraćajnih nezgoda teretnih vozila izazvali su vozači kamiona, a oko trećinu vozači atutobusa. U toku protekle godine, saobraćajna policija je registrovala 132.000 prekršaja vozača teretnjaka i 5.200 onih koje su načinili vozači autobusa.

Fotografija: iz arhive

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.