Niko ne zna da li će i kad raditi ulicu Nadežde Petrović u Prekodolcu

Ovako je godinama, od kada je počela izgradnja auto-puta. Izvođači su tu skladištili zemlju, nasipan put uništili teškim kamionima i sve ostavili tako,“ kaže Slavica Pešić, meštanka.

Autor: Lj. Pavlović

Ulica Nadežde Petrović u selu Prekodolce, nadomak Vladičinog Hana, jedna je od neasfaltiranih. Po njoj, posle svake kiše, stvaraju se lokve vode po udubljenjima. Slavica Pešić (47) sa petočlanom porodicom jedan je od stanara iste.

„Ovako je godinama, od kada je počela izgradnja auto-puta. Izvođači su tu skladištili zemlju, nasipan put uništili teškim kamionima i sve ostavili tako. Napravili su bedem od zemlje od koga više ni suprotan deo obale Vrle ne vidimo. Put je do te mere loš da više ni automibilom ne može da se dođe do kuće. Svekrva koja živi u istom dvorištu, ali u drugoj kući, je bolesna, moj otac takođe, pa kada je hitno mi bolesnike moramo da nosimo“ kaže ova žena, koja i sama ima deformitet noge, zbog čega je i operisana.

Dvoje dece, devojke, srednjoškolke u 21. veku ne mogu čiste obuće da odu u školu. Kada je blato i kišovoto, svi koriste stazu preko obližnje njive, čiji se vlasnici ne bune. Prema Slavičinim rečima, ulicom mogu da prođu samo automobili sa višim patosom.

„I kada je suvo niža vozila ne mogu da prođu, delimično i zbog postavljenih cevi za odvod atmosferske vode u reku, koja nam je plavila kuću, a ostale delom nezatrpane. Moj suprug i otac su nešto pokušali da saniraju, ali …“ kaže ona.

U Opštinskoj upravi, u Službi za investicije na pitanje da li će ulica Nadežde Petrović biti rađena ove godine, nisu mogli da nam daju odgovor, već su nas uputili na Preduzeće za komunalno uređenje koje je, nakon gašenja Direkcije za gradsko zemljište, preuzelo njene ingerencije. Ni tamo nismo dobili odgovor, jer nam je rečeno da plan rada još uvek nije preciziran, pa smo se vratili na polaznu tačku – lokalnu samoupravu. S obzirom da je tek nedavno konstituisana lokalna Skupština, pitanje o uređenju sporne ulice postavili smo licu koje je u prethodnom sazivu bilo zaduženo za to, ali odgovora još uvek nema.

Slavica kaže da je pre izbora dobila obećanje da će ulica biti nasipana. Međutim, izbori su prošli, jedna kalendarska godina se završila i započela nova. Zahvaljući povoljnim vremenskim prilikama građevinska sezona je već otpočela uređenjem dva igrališta za decu, pa se Pešići nadaju da će njihovu situaciji nadležni sagledati jer, od otvaranja auto -puta na Koridoru 10 je prošlo više godina, a stanje, ovakvo kakvo je, traje i mnogo duže. Inače, kako nam je naša sagovornica rekla, oni tu, u Prekodolcu žive od 2000. godine. Direktno za istu ulicu vezana je još jedna kuća, ali deo sela je koristi do prodavnice, njiva…

One thought on “Niko ne zna da li će i kad raditi ulicu Nadežde Petrović u Prekodolcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.