Nižu se takmičenja i nagrade

Autor: Lj. Pavlović

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Vladičinom Hanu koja ove godine obeležava 136. godina uspešnog rada i postojanja, učenici nastavljaju da beleže rezutate u nastavi, ali i u vannastavnim aktivnostima. I ove godine nakon opštinskih takmičenja najbolji učenici svoju školu i opštinu predstavljaće na okružnom, ali i republičkom nivou. Mnoga imena se ponavljaju sa različitih takmičenja, ali iz različitih predmeta.

Miloš Zdravković, iz osmog razreda, je na opštinskom nadmetanju iz engleskog jezika osvojio prvo mesto. Neda Mitć i Dina Stanisavljević drugo, dok je Vasilije Stanković, sedmak, na trećem mestu, kao i Teodora Stojanović iz istog razreda. Sa okružnog, gde je Nedi pripalo drugo, a Dini treće mesto, obe su se plasirale za republičko takmičenje, koje će biti održano 7. aprila. Na „Književnoj olimpijadi“ na opštinskom nivou Maša Milošević, učenica osmog razreda, osvojila je drugo mesto, takođe i okružnom i plasirala se za republičko takmičenje, ali i na na opštinskom iz srpskog jezika i gramatike i predstavljaće svoju školu na okružnom nadmetanju. Iz istorije na opštinskom takmičenju Neda Mitić je zauzela treće mesto i plasman za okružno.

Na opštinskom takmičenju iz tehnike i tehnologije prvo mesto, papirno modelarstvo, pripalo je Sofiji Djordjević, iz 6. razreda, kao i Tijana Bogdanović, 7. razred, za rad iz oblasti mašinske tehnike, takođe i Lana Pešić, ali za raketno modelarstvo, Lazar Filipović, u aviomodelarstvu, oboje šestaci. Teodora Dimitrijević, iz 5. razreda je zauzela drugo mesto, kao i Tamara Stojanović iz 6. razreda, obe iz papirnog modelarstva. Neda Mitić na drugom mestu u automodelarstvu. Lazar Filipović, je na opštinskom takmičenju iz fizike ima drugu nagradu, Mateja Popović treću, obojica u 7. razredu. Miloš Milošević iz 6. razreda osvojio je prvu nagradu na opštinskom iz matematik kao i Maša Milošević, Neda Mitić drugu Milan Milošević, 6. razred, treću nagradu. Na okružnom nivou, Milošu i Maši je je pripala druga nagrada.

Na takmičenju robo-int invent na niovou opštiner, Lazar Filipović je osvojio drugo mesto i plasman za okružno, Dina Stanisavljević takođe drugo, Aleksa Đorđević prvo i Nikolina Filipović, oboje iz osmog razreda, treće mesto. Iz hemije na opštinskom Maša Milošević je na prvom mestu, Neda Mitć je zauzela drugo mesto kao i Mateja Popović, a Dina Stanisavljević je na trećem.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.