Novo takmičenja u pevanju održano juče u OŠ „Sveti Sava“

Autor: Lj. Pavlović

Na opštinskom takmičenju „TRIOLICA“, u pevanju, održanom juče u Vladičinom Hanu, učenici Osnovne škole Sveti Sava ostvarili su izuzetne rezultate.

„Jovana Ilić i Natalija Kostadinović, duet, osvojile su prvo mesto sa 98,5 poena. U solo pevanju Nina Stojanović sa 97 poena, Magdalena Tasić sa 92,5 i Viktorija Zlatanović, sa 91,5 su takođe na prvom mestu. Hor naše škole je takodje ostvario izuzetan rezultat osvojivši 99 poena. Svi takmičari su se plasirali na okružno takmičenje koje će se održati naredne nedelje, takodje u našoj školi,“ rekao je Milan Simonović, nastavnik muzičke kulture u OŠ „Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu i koordinator ovog takmičenja u Pčinjskom okrugu.

Takmičari su pevali različite žanrove: stranu narodnu pesmu, dečiju zabavnu pesmu, starogradsku pesmu i popularnu pesmu svih epoha. Hor se predstavio pesmama „Mileševk“ i pesmom „Moma“, a coenjivao ih je stručni žiri koji su činili Srnica Radulović i Srdjan Stanković.

Ovo je prvo po redu takmičenje „TRIOLICA“, koje su inicirali nastvanici muzičke kulture Srbije. Simonović kaže da je to veliki uspeh za njihovu školu, jer su kandidati bili izuzetno dobri, a ujedno je i uspeh škole jer se prvi put u Pčinjskom okrugu održava ovakav vid takmičenja upravo unjoj. „Sveti Sava“ će biti domaćin i okružnog takmičenja, u toku naredne nedelje.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.