Novo upozorenje na nevreme iz RHMZ

Republički hidro-meteorološki zavod izdao je upozorenje na još jedno nevreme. U njemu se kaže da se iz oblasti Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata danas i sutra očekuje jaka grmljavinska aktivnost.
„Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz: ponegde krupan grad, oko 5 cm u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra, 24 m/s i izolovano orkanske udare vetra, 28 m/s,“ kaže se u saopštenju RHMZ.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

Temperature danas od 35 do 38 stepeni. U nedelju nam sledi kratko osveženje, da bi naredne sedmice temeprature dostigle i 40 stepeni.

U nevremenu od preksinoć u hanskoj opštini je u samoj varoši kao i u mnogim selima došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom. Na pojedinim kućama su oštećeni krovovi, ali velikih šteta, kao na primer u susednom, Vranju, nije bilo.

Foto: pixabay

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.