Objavljena preliminarna lista projekata u oblasti kulture koje će finansirati lokalna samouprava

Autor: Lj. P.

Za javni konkurs za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju ili sufinansiraju sredstvima iz opštinskog budžeta u ovoj godini Opština Vladičin Han predvidela je 2,8 miliona dinara. Po preliminarnoj listi novac će raspodeliti ukupno šest udruženja, četiri iz hanske opštine i dva iz vranjske.

Na osnovu nje, KUD „Branislav Nušić“ u Vladičinom Hanu dobiće 1,9 miliona dinara za realizaciju projekta „Jačanje multikulturalnih odnosa očuvanjem tradicije, običaja i folklora juga Srbije“. Za SUBNOR u Vladičinom Hanu i projekat „Negovanje tradicija oslobodailačkih ratova Srbije i opštine Vladičin Han“ biće izdvojeno 300.000 dinara. NVO Odbor za ljudksa prava iz Vranja dobiće 200.000 dinara, koliko i za projekat „Knjiga – odabrani pozorišni komadi i scenarija“, Branislava Markovića.

Preostala udruženja dobiće po dvocifrene svote. Maternja melodija“ za „Gradski hor – Maternja melodija“ imaće na raspolaganju 80.000, „Overload“ za „Razvoj kulturnog stvaralaštva Roma“ 70.000 i Generator iz Vranja za prijavljeni projekat „I devojčice sviraju trubu“ 50.000 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.