Od sinoć cela hanska opština nema vodu sa gradske mreže zbog kvara na dalekovodu

Autor: Lj. Pavlović

„Iz EPS-a javljaju da su u toku radovi na popravci električnog stuba. Očekuje se da se u narednih dva sata kvar otkloni i normalizuje snabdevanje električnom energijom, pa samim tim i vodosnabdevanje. Trenutno su angažovane sve ekipe na otklanjanju kvarova na električnoj mreži, kako smo obavešteni, radi se o desetak kvarova,“ objavio je Han info.

Vesnik 017 nije dobio obaveštenje o kvaru, mada skoro svakodnevno iz ED iz Vranja dobija servisne informacije o isključenjima električne energije zbog remonta na elektroenergetskim objektimna u celom Pčinjskom okrugu.

Da ponovimo, od sinoć ,celo područje hanske opštine ostalo je bez gradske vode jer, kako su nas obavestili nadležni iz Javnog preduzeća „Vodovod“ u Vladičinom Hanu – zbog nestanka električne energije usled kvara na dalekovodu, Fabrike vode ne može da obavlja preradu vode za piće.“ Od toga kada će snabdevanje strujom biti uspostavljeno, zavisi i kada će početi prerada vode, ali je u međuvremenu potrebno i izvesno vreme za pokretanje procesa prerade.

Inače, u pokušaju da od nadležnih iz Elektrodistribucije u Vladičinom Hanu a zatim i iz Vranja, saznamo gde je kvar na dalekovodu, gde su sve potrošači električne energije ostali bez struje i kada će kvar biti otkolnjen nismo uspeli. Dežurna služba ED u Vladičinom Hanu ne radi već duže vremena, ali smo, bez obzira na vikend, a zbog intresa građana, to pokušali da saznamo i od šefa ED u Vladičinom Hanu, čiji je broj mobilnog telefona nedostupan, uz pretpostavku da je na terenu, ili zbog nestanka struje. Niko nam se nije javio ni dava broja telefona sa sajta ED iz Vranja za informacije, 014 424 184 i 017 421 164. Na našu molbu, čitaoci su nas obavestili da struje nema u Gornjem Jabukovu, dok na Kuli nestaju faze. Električne nergije nema ni u Lepenici, delu Žitorađa, Beliševu, Mrtvici, samačkim stanovima u Vladičinom Hanu, a u Solačkoj Seni od juče. Bez napajanja eklektričnom energijom bila je i Suva Morava, ali je snabdevanje pre oko sat vremena normalizovano.

Situaciju u Vladičinom Hanu građani uglavnom komentarišu – prvi sneg i kolaps.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.