Oglasila se ED iz Vranja povodom pisanja Vesnik017 o lošem elektrosnabdevanju Repišta

Autor: Lj. Pavlović

Povodom pisanja Vesnik017 o žalbama meštana Repišta, sela u hanskoj opštini o lošem snabdevanju električnom energijom, oglasila se pr služba Ogranka Elektrodistribucije iz Vranja. Oni su nas obavestili da su Planom održavanja niskonaponske mreže za ovu godinu planirani radovi u Repištu, kako bi se snabdevanje strujom poboljšalo.

„Planom održavanja niskonaponske mreže za ovu godinu Ogranka Elektrodistribucije Vranje, predviđena je zamena provodnika i ugradnja samonosećeg kablovskog snopa u selu Repištu, čime će biti značajno unapređene naponske prilike u tom naselju. Planirano je da radovi budu završeni do kraja juna ove godine,“ piše u obaveštenju ED iz Vranja.

Podsetimo, Filip Petrović iz Repišta, iz mahale Kaplarci , nam je rekao da snabdevanje električnom energijom u selu, posebno u navedenom delu, godinama loše, zbog stalnog pada napona. On tvrdi da im se zbog toga često kvare kućni eleketrični aparati, da su su nadlaženima više puta obraćali, ali da do sada ništa nije preduzeto, niti im ko je odgovorio na dopise.

U Repištu ima oko 120 stanovnika, a u Kaplarcima živi njih 15.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.