OJT naložilo podnošenje krivične prijave zbog prebijanja psa

Opštinsko javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu naložilo je da se protiv N. M. iz Jagnjila, sela u toj opštini, podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl. 269, stav 1, saopštila nam je Mirjana Vukoičić Jović, zamenica opštinskoj javnog tužioca u Vladičinom Hanu.

Prema njenim rečima, Mirjana Milosavljević je 30. novembra policiji u Vladičinom Hanu prijavila da je N.M., njihov komšija, vezao njihovog psa za drvo, rase pit bul, bez njihovog odobrenja i tukao ga štapom. Policija je tom prilikom sačinila fotografije pretučenog psa, uzet je drveni štap kojim pas tučen, a veterinr je, nakon ukazivanja pomoći pretučenoj životinji, konstatovao povrede.

Prema izveštaju veterinara koji nam je dostavila porodica Milosavljeić piše da su „na glavi psa vidljivepromene u vidu čeone regije, potiljka, njuške i levog uveta. Postoje ogrebotine u predelu njuške i desne strane vrata. Otok i rane su najverovatnije nastale od udaraca tupim predmetom,“ stoji u izveštaju veterinara Branislava Tošića.

4 thoughts on “OJT naložilo podnošenje krivične prijave zbog prebijanja psa

  1. Neznam za čim zalite, kad neznatne pravu istinu. SRAMOTA. Neznatne da je taj pas napao čoveka i malu kucu. Sramota da se takav pas pusta da se seta bez korpu.

  2. Sramota, prvo za gospodju milosavljevic zatim za gospodu kojisu sacinili zapisnik tj iz mupa koji su bili na licu mesta.Kakovas nije sramota da lazete ja bih vas gospodo zamolio dami vi zavezete pit bula koji nije u vase vlasnistvo ,kad i vi znate kakvaje to zver a kamoli to da uradi osoba kojaje napadnuta. Voleobih da znam zasto taj pas nije bio zavezan i staje trazio pred tudju kapiji.Zar i ovakvim lazimase koristi i veruje javno tuzilastvo ,stvarnosmo pravna drzava svaka cast ,znaci nemamo pravo ni dase branimo od ulicne lutalice nego cekamo na njihovu milast danas ne iskasape PA CAK TO BILO I ISPRED SVOJE KUCE .Svaka cast toje srbija gdeje zivot coveka manje vredan od zivota psa. Istina uvek pobedjuje samodaznate gospodo sminkeri.

  3. Bravo za vesnik 017 svaka cast. Kovam dade pravo i ovlascenje da radite ovaj posao, stiditese brukate novinarstvo objavljujete jos neispitane i neistinite dogadjaje pogotovo u vezi psa mislite dase rejting postize lazima cujte i drugu stranu pa tek onda objavite AL SAMO ISTINU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.