Specijalnoj bolnici vredan poklon od Vlade Japana

SURDULICA – Specijalna bolnica za lečenje plućnih bolesti iz Surdulice od Vlade Japana dobila je vrednu donaciju – digitalni rentgen aparat i spirometar u vrednosti od 76.170 evra, koji će unapredeti uslove lečenja pacijenata sa juga Srbije. Primopredaja, kojoj je prisustvovao i Takohiko Kacumata, ambasodor Japana u Srbiji obavljena je u okviru realziacije projekta pod nazivom „Projekat obezbeđivanja rendgen aparata Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Surdulica“.

„Na ovaj način rešili smo problem razdvajanja pacijenata iz ambulante i bolnice. Ovaj uređaj je rešio problem onoga koji je do sada bio na izdisaju,“ rekao je Slaviša Kostić, direktor ove zdravstvene ustanove, najstarije te vrste na Balkanu.

Pored ambasadora Japana, svečanosti su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Milošević, v.d. direktora za plućne bolesti doktor Slaviša Kosić i predsednik opštine Surdulica doktor Aleksandra Popović sa saradnicima.

Specijalna bolnica za lečenje plućnih bolesti iz Surdulice stara o zddravčlju pacijenata Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.