OŠ „Sveti Sava“ još jednu školsku godinu završava sa brojnim nagradama učenika

Autor: Lj. Pavlović

I ova školska godina u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu ispisana je mnogobrojnim uspesima učenika. Ipak, najbolji među najboljima su ove školske godine Lena Stanković, kao učenica generacije, dok je Katarina Cvetković proglašena za sportistu generacije.

Koliko su „Svetosavci“ bili vredni ove školske godine govori podatak da će na Vidovdan, gradskoj slavi Vladičinog Hana, kada se najboljim učenicima tradicionalno dodeljuju nagrade, u njihoiove ruke otići čak 47 za jedno od prva tri mesta osvojena na takmičenjima okružnog nivoa, šest na republičkim i osam Vukovih diploma. Među njima su imena koja se više puta ponavljaju.

Prema podacima koje smo dobili od nadležnih iz „Svetog Save“ iz biologije ove godine osvojeno je jedno prvo mesto na okružnom takmičenju – Nikita Ilić, tri druga – Jovana Ilić, Anastasija Nikolić i Isidora Ivanović i dva treća – Nađa Slavković i Isidora Ivanović. Na Književnoj olimpijadi Lena Stanković je osvojila prvo mesto, dok su Isidora Ivanović, Nađa Slavković, Sofija Stojković, Anastasija Nikolić i Jovana Ilić na drugom. Iz srpksog jezika i književnosti Nikita Ilić, Jovana Ilić i Neda Ivanov su zauzeli treće mesto, pa opet Jovana koja je druga na takmičenju recitatora. Na okružnom takmičenju z istorije, Anastasija Nikolić je osvojila treće, iz engleskog jezika Nemanja Kostić treće, dok su iz fizike pristigle dva mesta – drugo je pripalo Danici Stošić, a treće Nedi Ivanov. Veselin Mihajlović i Dunja Stanojević dele treće mesto na okružnom iz matematike, dok je čak 19 učenika koji su među prva tri iz tehnike i tehnologije, iz različitih oblasti. To su: Bojana Stojanović sa prvim mestom kao i Viktor Petrović, Nikita Ilić Danica Stošić. Neda Ivanov je zauzela drugo. Treća su pripala: Nikiti Iliću, Sofiji Stojković, Nataliji Slavković, Jovani Ilić, Isidori Ivanović, Leni Stanković, Andreju Lazareviću, Nemanji Kostiću, Bogdanu Nešiću, Jani Novković, Emiliji Simonović, Leni Mišić, Mladenu Ristiću i Magdaleni Tasić. Sa okružnog nivoa ima i ekipnih nagrada i to za muške ekipe u fudbalu – drugo mesto i odbojci – treće. Takođe i za ekipu odbojkašica, treće mesto, kao i za rukometašice ali i za još jednu za žensku ekipu i to u futsalu.

Na republičkim takmičenjima učenici imaju šest prvih mesta. Lena Stanković na Književnoj olimpijadi bila duga najbolja takmičarka u Srbiji, a odmah zatim i Jovana Ilić i Sofija Stojković, sa trećim mestima. Jovana je briljirala na republičkom iz muzičke kulture, tačnije u pevanju tradicionalne pesme i zauzela prvo mesto, kao i dve grupe učenica – za grupno pevanje.

Ovogodišnji dobitnici Vukovih diploma su: Lena Stanković, Aleksandar Dimitrijević, Miloš Marković, Isidora Ivanović, Nađa Slavković i Sofija Jovanović.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.