Ove godine manje penzionera dobilo banjsko lečenje

Autor: Lj. P.

O trošku države ove godine na besplatnu rehabilitaciju u banjama otići će 52 penzionera iz opštine VLadičin Han. Taj broj je manji u odnosu na prošlu godinu, kada je besplatno lečenje iskoristilo njih 65.

„Ove godine podneto je 188 zahteva penzinera za banjsko lečenje i za sada se zna da su 52 ostavrila to pravo, s tim što lista nije konačna, jer je objedinjena za Pčinjski okrug, pa se nadamo da će iz naše opštine još nekoliko njih možda ostvariti to pravo,“ rekao nam je Dragiša Đorđević, sekretar Udruženja penzionera u VLadičinom Hanu.

Prema njegovim rečima prošle godine je skoro duplo više penzionera podnelo zahteve za odlazak u banju ili 366, a ove tek 188.

Prema konkursu Fonda PIO, pavo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 39.850 dinara, a koji u prethodne četiri godine nisu koristili rehabilitaciju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.