Park sa dečjim igralištem kod Vrle oaza za naselje u blizini

Autor: Lj. Pavlović

Rano popodne u parku kod mosta „Vrla“ prilično je živahno ove subote. Umesto doskorašnjih usamljenih šetača, sada ima i dece na tek postavljenom igralištu za mališane. Atrakcija je brodić. Mala kormilarka, Milica, zbog uzarsta u njemu jedva da je vidljiva. Tu je sa mamom, Danijelom i tatom, Draganom Savić. Žive u Rosulji, naselju na drugom kraju Hana. Dragan kaže da su tu po treći put, detetu je zanimljivo novo mesto za igru.

Na klupicama sedi par mladih mama sa bebama u kolicima. Sa jedne unuke nadgleda baka. Tu je još par posetilaca, radoznalaca da vide šta je to novo u parku. Slažu se da je ideja dobra, i da park tek sada dobija svoju svrhu, jer su ga uglavnom posećivali penzioneri u poslepodnevnim časovima, a dece je bilo ređe. Mana je što je drveće još mlado, te leti nema hladovine i zaklona od sunca. Još jedan nedostatak je što su raskopano zemljište i peskovita staza ostavljeni nesređeni.

„Radnika nema prilično dugo. Od kada su postavljene igračke,“ kažu nam posetoci, skrećući pažnju na nedovršeno postavljanje behaton kocki pored neklizajuće podloge igrališta, gde bi deca mogla da se povrede.

Na omanjem prostoru smešteno je nekoliko igračaka, koje zaokupljaju pažnju mališana. Posebna je pogodnost za stanare iz naselja Trač i to što je od nedavno u funkciji pešački most preko Vrle. Ranije nisu mogli na suprotnu obalu i deo gde je park i sada igralište. Ono im je bliže, u odnosu na Sportski centar „Kunjak“, pa i jednostavnija solucija za razonodu dece manjeg uzrasta.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.