Sutra preventivni pregledi u DZ

Aiutor: Lj. P.

Sutra će od osam do 16 sati u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu biti organizovani preventivni pregledi bez zakazivanja. Naši sugrađani moći će da obave preventivne preglede za faktore rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma, merenje krvnog pritiska, merenje pulsa, EKG, BMI; kao i analize glikemije, uree, kreatinina, jačine glomerunske filtracije (EGFR izračunavanje).Kod pacijenata kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Za preglede nije potrebno zakazivanje. Građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od osam do 16 sati u prostorijama opšte službe, odnosno u službu laboratorijske dijagnostike. 

U Domu zdravlja ukazuju na značaj prevencije i rane dijagnostike, koji su od od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

„Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost, “ stoji u obaveštenju DZ za preventivne preglede.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.