Petar Stošić izabran za presednika Jedinstvene Srbije u Hanu

Autor: Lj. Pavlović

Na sinoćnoj Izbornoj skupštini održanoj u Vladičinom Hanu Petar Stošić je izabran za predsednika Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije u ovom mestu. Izbornoj skupštini su prisustvovali i Života Starčević i Đorđe Kosanić, narodni poslanici i potpredsednici JS, kao i poslanik i potpredsednik stranke i predsednik Okružnog odbora za Pčinjski okrug, Dejan Manić.

Stošić, specijalista energetike, izabran je jednoglasno, a imenovano je i desetoro članova Opštinskog odbora. Novoizabrani predsednik Stošić zahvalio se svojim stranačkim prijateljima na poverenju i podršci koje su mu pružili i obećao da će u potpunosti opravdati njihovo poverenje.

Petar Stošić, novoizabrani predsednik OO JS

„Ovaj veliki dan predstavlja novi početak za nas. Uveravam vas da ću raditi neprestano, zajedno sa vama, kako bismo postigli naše ciljeve i obezbedili prosperitet za našu opštinu. Naša stranka je uvek bila prepoznata po svojoj posvećenosti principima pravde, solidarnosti i jednakosti. Te vrednosti će biti naša vodilja i u budućnosti. Otvoreni za dijalog i saradnju, gradimo mostove ka boljoj budućnosti za sve naše sugrađane – izjavio je Stošić nakon izbora za prvog čoveka Jedinstvene Srbije u Vladičinom Hanu, Reako je Stošić.

Dejan Manić je pozdravio prisutne i pozvao ih da se uključe u rad Štaba za vanredne situacije kako bi pomogli opštini da se što pre oporavi od nedavnih nepogoda. Poželeo im je sreću i uspeh u daljem radu, s ciljem da Jedinstvena Srbija ima bar dva odbornika u budućem sazivu lokalnog parlamenta. Takođe je naglasio važnost porodice i tradicionalnih vrednosti za stranku, ističući da su one nešto što se nikada ne sme zanemariti. Krsna slava je, prema njegovim rečima, posebno važna i svetinja za Jedinstvenu Srbiju.

Života Starčević je preneo pozdrave predsednika stranke, Dragana Markovića Palme i zahvalio prisutnima što su postali deo Jedinstvene Srbije. Istakao je da je biti član te stranke privilegija, ali i obaveza da se pomaže svim sugrađanima.

„Funkcija ne znači ostvarivanje ličnih interesa, već da je prioritet Jedinstvene Srbije opšta korist, zatim korist stranke, a tek onda lična korist. Objasnio je način funkcionisanja opštinskih odbora prema modelu koji je uspešno primijenjen u Jagodini. Takođe je podsetio da je Jagodina dovela investitore zahvaljujući Draganu Markoviću Palmi, te da i Vladičin Han treba da se ugleda na Jagodinu i da im cilj bude većina u skupštini kako bi preslikali program stranke iz Jagodine, naglasio je Starčević.

Đorđe Kosanić se osvrnuo na teškoće vezane za Kosovo i istakao da situacija još uvek nije stabilna. Naglasio je važnost očuvanja Kosova i Metohije te istrajavanja u tom cilju, uprkos izazovima koji su zadesili Srbiju u vezi sa Kosovom.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.