Petogodišnja Dorotea niže nagrade u modernom plesu

Autor: Lj. Pavlović

Sa samo tri godine Dorotea Cvetković iz Vladičinog Hana počela je da posećuje časove modernog plesa u Vranju. Za vrlo kratko vreme usledili su javni nastupi , takmičenja i prve nagrade. Nedavno je dvogodišnji trud „krunisan“ i prvom nagradom na takmičenju u Nišu u pojedibačnoj konkurenciji na „Balkan Dance Unity“. To je bilo veliko priznanje i radost za petogodišnjakinju koja uživa u plesu, ali i za njene roditelje, mamu, Aleksandru i oca, Vladicu.

„Ljubav prema muzici i plesu nasledila je od oboje, s tim što sam ja vežbala latino-američke igre, dok je Vladica naklonjen folkloru. Dorotea se oprobala i u našim narodnim igrama, ali joj se nije dopalo. Upisali smo je na moderan ples u Vranju, zbog sklonosti ka toj vrsti muzike, kao i zbog toga što je to spoj igre i ritmičke gimnastike, nešto što je potrebno detetu u razvoju,“ kaže Aleksandra.

U Hanu tako nešto ne postoji, ali su znali da jedna devojčica, malo starijeg uzrasta odlazi na časove u Vranje. Kako je imala tek nešto više od tri godine, bilo je pitanje kako će se uklopiti među nepoznatom decom. Pokazalo se da za strah nije bilo razloga. Počela je da posećuje časove koji su samo vikendom, što nije remetilo porodične obaveze. Usledili su prvi grupni nastupi na razlučitim manifestacijama na jugu Srbije i nagrade. Prvi solo nastup Dorotei je doneo veliko priznanje – prvo mesto u disko-densu među mlađima.

„U Nišu je 23. decembra održan „Balkan Dance Unity“ gde je Dorotea zauzela prvo mesto u disko-densu u mlađem uzrastu. To je sve nas veoma obradovalo, a nju naročito,“ kaže ponosna mama.

Dodaje da su koreografiju zajedno osmislile sa ćerkicom, a devojka sa kojom Dorotea vežba je prihvatila. Devojčica obožava da pleše i dok je za starije to vežbanje, za nju je igra. Voli muziku i da istražuje, pa na internetu i sama pronalazi različite plesove i koreografije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.