Po 500 dolara poslodavcima koji zaposle nove radnike na šest meseci

Opština Vladičin Han krajem prošle godine raspisala je javni poziv za poslodavce sa sedištem na teritiriji ove opštne za dodelu bespovratnih sredstava za zapošljavanje lica u okviru projekta „Poboljšanje socijalne inkluzije u opštini Vladičin Han.“ Poziv se odnosi na poslodavce iz oblasti ugostiteljstva, tačnije na restorane, proizvodnje hleba i peciva, proizvodnje nameštaja i na frizersko-kozmetičke delatnosti.

„Odabranim poslodavcima će u celosti biti refundirani troškovi angažovanja radnika u periodu od 6 meseci, zarada, porezi, doprinosi, troškovi prevoza, toplog obroka. Maksimalni iznos refundacije svih mesečnih troškova je određen i iznosi 500 dolara po zaposlenom, uz mogućnost modifikovanja u zavisnosti od kretanja minimalne zarade u republici Srbiji,“ navodi se u pozivu.

Ukupno pet lica sa traženim kvalifikacijama – pekar, kuvar, modelar, kozmetičar su izabrana za pohađanje radne prakse i sticanje potrebnih znanja i veština iz navedenih oblasti interesovanja, sa prebivalištem na teritoriji opštine Vladičin Han, biće angažovana kroz projekat kod odabranih poslodavaca.

Angažovanje lica će biti sprovedeno u formi plaćene šestomesečne radne prakse tokom koje će svim polaznicima biti omogućeno da se upoznaju sa radnim okruženjem poslodavaca, procesom i tehnologijom rada čime će polaznici povećati svoje radne kapacitete i steći ili unaprediti sopstvena znanja i veštine. Napredak polaznika biće redovno praćen od strane mentora koji će biti angažovani od strane Help-a u ovu svrhu.

Nakon realizacije radnih praksi poslodavcima će biti omogućeno da konkurišu i za dadatnu pomoć, ukoliko odluče da angažovanim licima  produže ugovor o radu u periodu od najmanje godinu dana.

Projekat finansira Evropska Unija u saradnji sa opštinom Vladičin Han, Centrom za socijalni rad opštine Vladičin Han i organizacijom Help.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.