Po prvi put među projektima i jedan na zaštiti životinja

Među 10 projekata koje će u narednom periodu finansirati Fondacija „Ana i Vlade Divac“ kroz podršku ideja neformalnih grupa građana našao se i jedan vezan za zaštitu životinja. Zbog problema napuštenih pasa, Lela Stojanović, Ivana Ljubisavljević, Aleksandra Antić i Jasmina Aleksić su njime predvidele da udome barem 20 štenaca ili odraslih pasa.

„Ovim projektom želimo da udomimo minimum 20 štenaca ili odraslih pasa sa ulice i da pružimo ljudima mogućnost da psa kojeg mogu ili žele da udome, potpuno besplatno očiste od parazita i buva,“ kaže nam Ivana.

„Gruming salon Flekica“iz Vladičinog Hana takođe želi da se uključi u projekat tako što će besplatno pružiti usluge sređivanja pasa pre udomljavanja – higijenskim tretmanom i šišanjem. Svi koji žele da im pomognu u ovoj humanoj akciji jer se prema psima veliki broj vlasnika krajnje bezobzino ponaša, ostavljanjem bespomoćnih štenaca na ulicama, pored fabrika i škola pa čak i na grobljima, može da im se javi i priključi.

Fondacija će za ukupno 10 projekata u hanskoj opštini izdvojiti 790.000 dinara, dok je za zaštitu životinja predviđeni nešto više od 36.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.