Po prvi put među projektima i jedan na zaštiti životinja

Među 10 projekata koje će u narednom periodu finansirati Fondacija „Ana i Vlade Divac“ kroz podršku ideja neformalnih grupa građana našao se i jedan vezan za zaštitu životinja. Zbog problema napuštenih pasa, Lela Stojanović, Ivana Ljubisavljević, Aleksandra Antić i Jasmina Aleksić su njime predvidele da udome barem 20 štenaca ili odraslih pasa.

„Ovim projektom želimo da udomimo minimum 20 štenaca ili odraslih pasa sa ulice i da pružimo ljudima mogućnost da psa kojeg mogu ili žele da udome, potpuno besplatno očiste od parazita i buva,“ kaže nam Ivana.

„Gruming salon Flekica“iz Vladičinog Hana takođe želi da se uključi u projekat tako što će besplatno pružiti usluge sređivanja pasa pre udomljavanja – higijenskim tretmanom i šišanjem. Svi koji žele da im pomognu u ovoj humanoj akciji jer se prema psima veliki broj vlasnika krajnje bezobzino ponaša, ostavljanjem bespomoćnih štenaca na ulicama, pored fabrika i škola pa čak i na grobljima, može da im se javi i priključi.

Fondacija će za ukupno 10 projekata u hanskoj opštini izdvojiti 790.000 dinara, dok je za zaštitu životinja predviđeni nešto više od 36.000 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.