Fondacija „Ana i Vlade Divac“ simbolično uručila čekove neformalnim grupama mladih

U skupštinskoj sali Opštine Vladicin Han danas su potpisani ugovori izmedu predstavnika Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i neformalnih grupa mladih u okviru projekta „Omladinski fondovi“. Simbolično su im uručeni i čekovi u vrednosti do 100.000 dinara za realizaciju projekata.

„Ove godine bilo je 10 prijava i svi projekti su prošli,“ rekla je Jasmina Aleksić, članica Odbora omladinskih fondova u Vladičinom Hanu.

Đorđe Perišić, ispred fondacije je istakao da sa hanskom opštinom imaju dobru saradnju koja traje deceniju.

„Značajan broj projekata se odnosi na ruralne sredine, manjinske grupe, povratnike po programu readmisiji koja uključuje Rome. Među njima se izdvaja projekat na zaštiti prava životinja, što nas raduje,“ kaže Perišić.

Prema podacima Fondacije „Ana i Vlade Divac“ podržano je 45 neformalnih grupa mladih u tri opštine, Obrenovac, Vlasotince i Vladičin Han. O projetima koji će biti podržani su odlučivali mladi iz tih opština koji imaju ulogu Odbora koji raspisuje konkurse i odlučuje o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorija tih opština. Realizacija projekata „Omladinski fondovi“ ima za cilj da poveća učešće mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih sredstava koje mladi pokreću i vode.

U okviru propjekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u partnerstvu ministarstvom relevantnim za pitanja omladine, podržavaju se omladinski fiondovi u izabranim ruralnim zajednicama pored Vladičibnog Hana jš i u Obrenovcu, Vlasotincu, Prokuplju i Zaječaru.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.