Počeo 15. Međunarodni festival studentskih foklora

Na Sportskom centru u Vladičinom Hanu večeras je započeo Međunarodni festival studenstkih foklora nastupom ansambala iz Slovenije, Rumunije i KUD „Branislav Nušić“.

Studenska folkloranu grupa „France Marlot“ iz Slovenije predstavila se večeras tradicionalnim plesovima iz te zemlje. Grupa postoji od 1948. godine i tokom 70 godina kontinuranog rada dobitnik je više priznanja za predstavljanje narodnih igara u zemlji i inostranstvu. Pored nastupa širom Evrope, gostovali si i u Alžiru, Tunisu, Siriji, SAD-u, Ujedninjenim Arapskim Emiratima, Kanadi, Argenitini, Meksiku…

Foklorni ansambl „Timisul“ iz Rumunije radi od 1968. godine, učesnik je svih značajnih festivala u zemlji kao i u Evropi i važi za jednu od najboljih rumunskih umetničkih grupa koja prezentuje njihove običaje i tradiciju.

KUD „Branislav Nušić“, domaćin, već 40 godina neguje srpske običaje, muziku i pesmu kroz igru. Posebnu pažnju poklanja igrama iz svog kraja. Decenijama je među najboljima u Srbiji, o čemu svedoče brojne nagrade i priznanja u zemlji i iz mnogih zemalja Evrope.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.