Policija i lovci i danas tragaju za nestalom K. P.

Potraga za nestalom K. P. (22) iz Predejana u leskovačkoj opštini, nakon saobraćajne nesreće u selu Džep u opštini Vladičin Han i danas se nastavlja. Policija i vatrogasci juče nisu uspeli da je pronađu pa je potraga danas nastavljena. Uključili su se i lovci iz Predejana i pretražuju teren od te varoši ka Džepu. Tužilaštvo je naložilo „Vlasinskim hidroelektranama“ iz Surdulice da obustave dotok vode kako bi se nivo Južne Morave smanjio i olakšala potraga.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo iz Vranja, prema prvim rezultatima uviđaja do saobraćajne nesreće juče, oko četiri sata izjutra,  na magistralnom putu od Vladičinog Hana ka Nišu, kod tunela Manajle, došlo je usled neprilagođene brzine  uslovima puta, kada je probijena ograda na mostu i vozilo marke „golf5“ sletelo u reku. Na putu je bilo poledice zbog snega .Devojka koja je upravljala njime, A. S.(21) Imala je probnu dozvolu. Obdukcija nastradale A. M. (21), čije je telo pronađeno u koritu Južne Morave biće obavljena sutra. Devojke koje su preživele, A. S. i K.M.(20) zadobile su povrede glave i još uvek nisu saslušane. Prva, koja je bila za volanom, još uvek je pod nadzorom lekara a druga je, prema jučerašnjem saopštenju OJT iz Vranja, puštena na kućno lečenje. One su van životne opasnosti.

U Vladičinom Hanu danas je proglašen Dan žalosti.

Sudbina mladih devojka pogodila je sve, ne samo u Predejanu već i u Hanu. Priča se da su kobne večeri četiri devojke bile u nekom od kafića u Hanu. U Predejanu tamošnja tri kafića rade do 20 časova, za razliku od pojedinih hanskih koji su otvoreni do ranih jutarnjih časova.

U Han često dolaze i Surduličani i Vranjanci u noćni provod,  jer je u njihovim mestima ograničen rad ugostiteljskih objekata zbog pandemije. Olazak u noćni život iz jednog u drugo mesto višegodišnji je problem u ovom kraju. Nekada se u Hanu strogo kontrolisalo poštovanje radnog vremena, zbog učestalih saobraćajnih nezgoda i stradanja mladih. Mnogo njih je živote izgubilo na državnom putu Vladičin Han-Surdulica. Nekadasu i mladi Hančani odlazili u Surdulicu zbog dužeg rada ugostitelja.

Na fb stranicama mogu se videti i komentari građana da je već neko vreme zaštitna ograda na mestu ove strašne nesreće nesigurna, kao i na suprotnoj strani magistrale.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.