Polufinale takmičenaj za Pčinjski okrug, za festival Fondacije „Minja Subota“ u Hanu

Autor: Lj. Pavlović

U čast jednog od naših najznačajnih stvaralaca za decu, u saradnji sa Fondacijom „Minja Subota”, u Dečjem kulturnom centru Beograd 7. novembra biće održan drugi po redu Festival „Minja Subota“ namenjen deci – vokalnim solistima iz Srbije, regiona i dijaspore uzrasta od pet do četrnaest godina.

„Ove godine za decu sa teritorije Republike Srbije biće organizovana okružna takmičenja kojima rukovode koordinatori – nastavnici muzičke kulture iz lokalnih osnovnih škola. Preko Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije odabrani nastavnici animiraju svoje kolege i decu iz svojih gradova i okoline i sprovode takmičenja po starosnim kategorijama. Svaka osnovna škola može prijaviti po jednog takmičara po kategoriji, a maksimalno četvoro. Za prijavu takmičara zadužen je isključivo nastavnik muzičke kulture u toj školi. Prijave sa podacima odabranih takmičara nastavnici šalju na mejl koordinatoru okruga kojem pripadaju, a on ih obaveštava o daljem toku takmičenja, saznali smo od Milana Simonovića, natavnika muzičke kulture u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu.

Simonović ovom prilikom poziva nastavnike muzičke kulure da prijave svoje učenike da uzmu učešće u festivalu, obzirom da je ovo prvi put da se u Vladičinom Hanu organizuje ovakav vid takmičenja.
Za decu iz kategorije predškolci – starija grupa vrtića i predškolci, prijave okružnom koordinatoru mogu poslati vaspitači i roditelji,a koordinator će ih obavestiti o daljem načinu takmičenja za ovu kategoriju
Polufinale za Pčinjski okrug je planirano za 7. oktobar ove godine, sa početkom od 11 časova u sali Centra za kulturu u Vladičinom Hanu.
Završnica festivala i svečana dodela diploma održaće se na dan rođenja Minje Subote, 7. novembra, u 18 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.