Popis stanovništva u hanskoj opštini pokazuje drastičan pad broja u selima

Prvi rezultati popisa u hanskoj opštini ukazuje na pad broja stanovnika, posebno u selima. Popisivači u hanskoj opštini ptaj posao privode kraju i, kako nam je saopštio Miloš Stojanović, načelnik Opštinske uprave, do sada je popisano oko 97 odsto stanovništva i, verovatno, će preostali biti tokom vikenda.

„Od ukupno 10.533 kućnih brojeva, popis je završen u 10.254, sa današnjim datumom. Do sada je popisano 17.397 stanovnika na teritoriji opštine Vladičin Han, a u gradu 7.261 stanovnik,“ rekao je Stojanović.

Ukupno je preostalo da se popis završi u još 299 domaćinstava.

Prvi rezultati popisa stanovništva pokazuju da je u hanskoj opštini oko 3.000 stanovnika manje u odnosu na 2011. godinu. U samom Vladičinom Hanu ta razlika je manja, ali većina sela beleže drastičan pad broja žitelja.

Popis stanovništva se zavrašava 31. oktobra. Međutim, ukoliko svi ne budu popisani do tog datuma, iz Republičkog zavoda za statistiku najvaljuju njegov produžetak. Do sada je popisano oko 5,85 miliona stanovnika što bi, prema podacima o popsiu stanovništva od pre 11 godina, bio oko 81 odsto. U međuvremenu broj stanovnika se smanjio i procenjen je na manje od 6,8 miliona.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.