Porodica nestalog mladića na Vlasinskom jezeru traži pomoć VRS

Nedelju dana je od kako je nestao Nikola Miljković iz Leskovca (27) na Vlasinskom jezeru. Njegova porodica, kako je objavila Jugmedia danas, apeluje na Vladu Republike Srbije da pošalje više spasilaca, kako bi pronašli nesrećnog mladića.

„Šest ronilaca traga za Nikolom, naizmenično se smenjuju po trojica. Sjajni su profesionalci, ali to nije dovoljno. Ovde su još četiri čamca sa sonorima, ali niko sem ronilaca žandarmerije ne može da roni. Na jezeru je mnogo nas sa čamcima, ali samo na površini vode. Porodica će se sa prijateljima i Nikolinim drugovima okupiti negde u Leskovcu, da nas „svet vidi“ i da apel dopre do Vlade Srbije,“ rekla je Katarina Miljković, mladićeva majka za Jugmediu.

Pored srpskog državljanstva, Nikola ima i francusko, gde cela porodica radi, pa su Miljkoviće odmah nakon nesreće predstavnici francuske ambasade iz Beograda posetili. Kako je rekla Katarina tešešili su ih, hrabrili, ali su rekli da ništa ne mogu da pomognu ako to od njih ne zatraži Vlada Srbije jer je Nikola doživeo tragediju na teritoriji svoje zemlje, čiji je takođe državljanin.

Nikolina majka je pričala i o tome da je on bio veoma dobar plivač i da su u šoku da nije uspeo da se spase. Takođe, kako prenosi Jugmedia, oni su začuđeni što na Vlasini nema ni jednog spasioaca niti čamca.

„To su primetili i iz francuske ambasade i pitali se kako ovoliko veliko jezero nema makar jednog spasioca i jedan čamac. Jer, da ih je bilo, moj Nikola bi danas bio živ. Postoji osmatračnica, ali na njoj nema nikog“, tvrdi majka Katarina.

Majci je rečeno da je zabranjeno kupanje u jezeru, ali, kako piše Jugmedia, ona tvrdi da ni ona, niti ostali koji su sa njima, nisu videli tablu sa takvim obaveštenjem.

Vlasinsko jezero je omiljeno kupalište ne samo ljudi iz kraja, već turista iz čitave Srbije i dela Bugarske. Opština Surdulica, koja se o njemu stara, odavno je stavila akcenat na Vlasinu kao najveći potencijal za razvoj turizma.

Nikola Miljković (27) poreklom iz Togačevca, sela u okolini Lebana, nestao je 15. avgusta, nakon što se sa bratom od tetke, Davidom Denčićem (24), pao u jezero sa skutera usled iznenadnog nevremena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.