Porodici Marković iz Zagužanja potrebna pomoć za lečenje šestogodišnjeg sina

Autor: Lj. P.

Slavoljubu Markoviću, šestogodišnjem mališanu iz sela Zagužanja, kod Surdulice, neophodna je finansijska pomoć za lečenje u iniostrastvu. Dečak je rođen u terminu, ali je ostao bez kiseonika tokom porođaja, što je izazvalo ozbiljne komplikacije i oštećenje mozga. Prvi napad epilepsije dečak je doživeo u oktobru 2023. godine, piše u apelu Humanitrane organizacije „Verittas“ iz Vranja. Trajao je 2-3 minuta. Od tada, napadi su postali sve češći i intenzivniji, ozbiljno ugrožavajući njegovo zdravlje.

Markovići sa sinom, Slavoljubom

„Slavoljub nije u mogućnosti da razvije govor, ne može stabilno da sedi, hoda niti da staji bez pomoći. Roditelji s tugom gledaju kako se njihov sin bori sa svakodnevnim poteškoćama, a ne mogu mu pružiti adekvatnu negu i podršku bez pomoći stručnjaka,“ kažu iz „Verittasa“.

Novac je neophodan za rehabilitaciju, terapije kod logopeda i defektologa, kao i za nabavku medicinskih pomagala i suplemenata. Takođe, troškovi smeštaja tokom lečenja dodatno opterećuju njihovu situaciju.

„Apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu Slavoljubu Markovicu da prevaziđe ove izazove i osigura kvalitetniji život. Možete  pomoci  putem dinarskog i deviznog računa, kao i putem internet platformi E-doniraj i PayPal ili posetite web sajt verittas.org ,“ poručuju iz ove HO.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.