Poskupljenje vode mnoge iznenadilo

Od ovog meseca voda sa gradske mreže u Vladičinom Hanu je poskupela. Od 42,60 dinara, po metru kubnom, sada staje 57,50. Skuplji je iznosi i za održavanje kanalizacije . Umesto dosadašnjih šest , sada je sedam dinara.

Poskupljenje vode mnoge Hančane je neprijatno iznenadilo. Jedna sugrađnaka je, kada je videla račun, najpre pomislila da je u pitanju greška.

Račun za oktobar i nova cena vode i kanalizacije

„Račun za vodu, za nekih 12-13 kubika u proseku, koliko mesečno trošimo, iznosio oko 800 dinara. Sada je skoro 1.200 za isti utrošak. Najpre sam pomislila da je greška u pitanju, ali sam kasnije saznala da je voda poskupela. Na ovo cene hrane, poskupljenje struje u septembru i još jedno koje nas očekuje posle Nove godine, ovo je previše,“ kaže ona uz, obavezno, da ne pominjemo ime.

Odluku o poskupljenju JP „Vodovod“ je doneo u junu ove godine, odobrio ga Nadzorni odbor tog preduzeća i na kraju odbornici. Voda je skuplja za 14,90 dinara, dok je kanalizacija za dinar. To je cena bez PDV-a, koji iznosi 20 odsto. Odluka o poskulpljenju pravda se, između ostalog, povećanjem cena repromaterijala, energenata i dr. uz obrazloženje da , na osnovu preporuke Svetske banke, mesečni troškovi za vodu ne smeju da pređu tri odsto porodičnog budžeta.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.