Poskupljenje vode mnoge iznenadilo

Od ovog meseca voda sa gradske mreže u Vladičinom Hanu je poskupela. Od 42,60 dinara, po metru kubnom, sada staje 57,50. Skuplji je iznosi i za održavanje kanalizacije . Umesto dosadašnjih šest , sada je sedam dinara.

Poskupljenje vode mnoge Hančane je neprijatno iznenadilo. Jedna sugrađnaka je, kada je videla račun, najpre pomislila da je u pitanju greška.

Račun za oktobar i nova cena vode i kanalizacije

„Račun za vodu, za nekih 12-13 kubika u proseku, koliko mesečno trošimo, iznosio oko 800 dinara. Sada je skoro 1.200 za isti utrošak. Najpre sam pomislila da je greška u pitanju, ali sam kasnije saznala da je voda poskupela. Na ovo cene hrane, poskupljenje struje u septembru i još jedno koje nas očekuje posle Nove godine, ovo je previše,“ kaže ona uz, obavezno, da ne pominjemo ime.

Odluku o poskupljenju JP „Vodovod“ je doneo u junu ove godine, odobrio ga Nadzorni odbor tog preduzeća i na kraju odbornici. Voda je skuplja za 14,90 dinara, dok je kanalizacija za dinar. To je cena bez PDV-a, koji iznosi 20 odsto. Odluka o poskulpljenju pravda se, između ostalog, povećanjem cena repromaterijala, energenata i dr. uz obrazloženje da , na osnovu preporuke Svetske banke, mesečni troškovi za vodu ne smeju da pređu tri odsto porodičnog budžeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.