Posle odluke o poskupljenju struje, spisak novih se zahuktava

Tek što je Vlada Republike Srbije donela odluku o poskupljenju električne energije od 1. septembra, iz dana u dan stižu i nove vesti o povećanju cena. Udruženje osiguravača Srbije, kako pišu mediji, potvrdilo je da je polisa od autoodgovornosti poskupela u proseku za 22 odsto. Vozači mogu da se teše time da nadležni tvrde da je u ukupnim troškovima registracije vozila samo polisa osiguranja povećana, dok će cene taksi i tehnički pregled ostati na istom nivou. Da li će tako i biti, i do kada, ostaje da se vidi. U Udruženju osiguravača povećanje cena svojih usluga vozačima pravdaju poskupljenjem rezervnih delova, usluga transporta i procene štete, kao i veće cene radnog sata u servisima, koje su na nivou evropskih zemalja.

Od danas su i usluge banakaskuplje, održavanje računa, podizanje čekova i provizije za mobilno i elektronsko bankarstvo. Neke usluge koje su bile besplatne, sada će prilično koštati, kao na primer isporuka kartice na kućnu adresu, umesto 50 dinara, biće za 750 skuplja. Ukoliko napravite grešku prilikom ukucavanja PIN-a, banka će vam naplatiti 100 dinara!

Poskupljenja struje, kako kod nas pokazuje praksa, prećutni je znak lančanog povećanja i svih ostalih cena, osim primanja. Da li će ovaj put biti izuzetak, teško da se neko nada. Svi se pribojajavaju dokle sve to može da ide.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.