Potpisano 58 ugovora sa HELP-om

Nedavno je 58 nezaposlenih iz opštine Vladičin Han potpisalo ugovore o dodeli donacija za započinjanje sopstvenog posla. Projektom će biti podržano 58 malih biznisa od čega: 8 zanata, 29 uslužnih radnji i 21 poljoprivredna delatnost. Učešće žena u projektu je 24 odsto.
„Ugovorom o saradnji između opštine Vladičin Han i Help-a potpisanim u septembru 2021. godine započeta je saradnja na projektu čiji je opšti cilj doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.
U okviru projekta je planirano da se podrži najmanje 58 korisnika na teritoriji opštine Vladičin Han u njihovim namerama da započnu ili razviju poslovne delatnosti,“ stoji na opštinskom sajtu.
Svi korisnici će imati obezbeđenu poslovnu obuku, nakon čega će dobiti i opremu za pokretanje ili razvoj sopstvenog posla. Vrednost grantova je različita, u zavisnosti od delatnosti i iznosi 2.000 i 3.600 evra. Dodeljeno je 55 grantova u iznosu od 2.000 i 3 u iznosu od 3.600 evra.

Donacije su dodeljene u okviru Projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ koji finansira Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ i opštine Vladičin Han.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.