Prođoše praznici, ode nam mladost

Danas je zadnji dan Uskrsa. Praznik je prošao, ostaje samovanje za većinu koji nemaju decu školskog uzrasta. Studenti, mladi koji su završili fakultete a rade van Hana, oni bez fakulteta, za koje mesta nema u rodnom gradu, odlaze na gradilišta, u kafiće, kioske brze hrane… Žene da čuvaju tuđu decu ili starce. U Beogradu, Novom Sadu, Nišu… a Han ostaje poluprazan.

Ne računajući druge prevoznike i linije, samo „Kavim jedinstvo“ , ekspresni, danas je kroz Vladičin Han u 13,30 časova prošao sa četiri autobusa. Tražila se karta više. Ne računajući koliko je ljudi za vreme praznika došlo svojim automobilima da u krugu porodice provedu Uskrs. Vraćaju se nekom novom domu, podstanarskom najčešće, ka severu.

Onima koji ih ispraćaju, ostaju poljupci, mahanje na peronu, „gluve“ kuće i „gutanje“ suza. Za naredni, 1. maj većina ostarelim roditeljima neće doći, pošto neradni dani nisu spojeni. Tako da, čekaće roditelji u praznim kućama godišnje odmore, ili raspust a onda Novu godinu i Božić, da se čuje žamor najdražih, smeh i cika unučića.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.