Potrebna pomoć još jednom borcu

Autor: Lj. Pavlović

Predrag Jovanović (52) iz naselja Poljana u Vladičinom Hanu, vojni je ratni veteran. Ima status borca druge kategorije. Kao vojnik po ugovoru, kako kaže, bio je na Košarama od 24. jula pa do 30. septembra 1998. godine.

„Imam status borca druge kategorije, kao vojnik po ugovoru. Od tog statusa beneficije koje imamo su besplatni gradski prevoz u Beogradu i neki popust kod zubara u Surdulici od 10-20 odsto. Nikada nisam ništa od države tražio, radio sam poslove koje sam mogao, dok sam bio mlad i zdrav i izdržavao porodicu, gradio kuću“ kaže Predrag.

Sa suprugom Silvanom(52) imaju dva odrasla sina, oženjene. Stariji sa porodicom živi u Hanu, dok se mlađi preselio i oženio u drugom mestu. Silvana ima problema sa kičmom. Predrag je prošle godine operisao žuč i morao da pravi pauzu od par meseci na građevini, gde tokom sezone radi.

„Dok smo mogli, borili smo se. Radio sam i u „Aptivu“ neko vreme u Leskovcu, dok se supruga nije razbolela, čak sam registrovao i građevinsko preduzeće, pa sam na kraju jedva uspeo da izmirim poreze i doprinose. Sa sinom idemo i sviramo, ali prvo pauza od dve godine u vreme korone, a onda nakon nje, kada se sve sa juga sjatilo u Beograd, posla je sve manje. Sa suprugom živimo u 50-60 kvadrata, dok je sin sa porodicom na spratu. To što zaradimo, prioritet su nam lekovi, a za jelo koliko ostane. Problem mi je račun za struju od 105.000 dinara. Ne tražim ništa drugo, samo kada bi to nekako mogao da regulušem, da mi neko pomogne,“ kaže on.

Prošle nedelje je pokušao da zakaže da ga neko od lokalnih funkcionera u Opštini primi, ali nije uspeo, jer je konstitutivna sednica bila u toku. Dobio je uputsvo da kod sekretarice zakaže razgovor.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.