Prošle nedelje Vrtić „Pčelica“ organizovao donatorsko veče

Autor: Lj. Pavlović

Kako je objavljeno na Han infu, prvo donatorsko veče organizovano od strane Predškoslke ustanove „Pčelica“ u sklopu Svetosavske nedelje održano je 24. januara u hotelu „Turist“. Cilj večeri bio je prikupljanje donacije koja će unaprediti kvalitet rada predškolske ustanove u smislu opremanja didaktičkim sredstvima i digitalnom tehnologijom.

„Zahvaljujući donacijama naših sugrađana tokom samog događaja prikupljeno je 309 000 dinara. Udruženje Hančana u Beogradu doniraće opremu u iznosu od 100 000 dinara. Događaju su prisustvovali privrednici Vladičinog Hana i roditelji,“ navodi se u objavi.

Na ovoj donatorskoj večeri gosti su imali priliku da prate kulturno umetnički program koji su pripremili zaposleni u „Pčelici“ u saradnji sa O. Š. „Sveti Sava“, O. Š. „Branko Radičević“, KUD „Branislav Nušić“ i muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja. Prisutni su uživali slušajući hor O. Š. „Sveti Sava“.

Tokom večeri prisutni su mogli da prate prezentaciju o Ustanovi i njenom radu i novom programu rada – Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja „Godine uzleta“ koje se u „Pčelici“ primenjuju od 1. septembra 2022. godine. Iz te ustanove se zahvaljuju na učešću svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u donatorskoj večeri.

I pored toga što je i Vesnik017 zatražio podatke o donatorskoj večeri od nadležnih u „Pčelici“, rečeno je da treba da pripreme saopštenje i zatim će ga i proslediti, podatke nismo dobili, isto kao što nije prvi put da nismo obavešteni o javnim dešavanjima u toj ustanovi, ali i u još nekima, o čemu ćemo nekom drugom prilikom.

Han infu zahvaljujemo na saradnji.

Fotografije: Han info

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Prošle nedelje Vrtić „Pčelica“ organizovao donatorsko veče

  1. Nisu glupi iz vrtića! Našli su da na najmladjima „prosjače“ od njihovih roditelja, porodice, ustanova!!! Teško je odbiti dete. Medjutim postavlja se pitanje s kojim ciljem? Postaviti još hiljadu plastičnih flaša? Čepova? Balona….?
    Nije dobro ovo procenilo rukovodstvo, jer je veče ličilo na sve sem na donatorsko! U pravu je novinarka ovog teksta. Šta ima da krijete? Zar se deca koja su igrala, pevala, pričala lepo snašla u prostoru 3×3? Zar nije bilo bolje da se to organizuje u Centru kulture, da zaliči na nešto, a ne u kafanu?
    Dobro smo krenuli od početka smo ih naučili da se novac zaradjuje u birtiji..!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.