Povodom objavljivanja vesti o podnošenju krivične prijave protiv direktora „Teklas Automotiv“ u Vladičinom Hanu od strane USS „Sloga“ oglasio se radnik te fabrike

Saopštenjem za javnost danas se oglasio Milan Ristić, radnik „Teklasa Automotiv“ u Vladičinom Hanu, koji se nedavno isčlanio iz sindikata „Sloga“ u tom preduzeću a povodom objavljivanja saopštenja navedenog sindikata na stranicama Vesnika017 o podnošenju krivične prijave protov direktora pomenutog preduzeća i NN lica, zbog falsifikovanja isprava. Saopštenje za javnost upućen uredniku elektronskom poštom prenosimo u celosti.

„Videvši u medijima da su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva ,,Teklas Automotive“ i NN lica, zbog krivičnog dela falsifikovania isprava, odlučio sam da se oglasim istine radi i upoznam širu javnost sa trenutnim dešavanjima u „Teklas Automotivu sindikata ,Sloga“. Učlanio sam se u sindikat pre oko mesec dana, pod stalnim pritiskom jednog od organizatora sindikata u „Teklas Automotivu“, koji je nekim radnicima bio šef pa su se i učlanili iz straha da mogu da imaju posledice ako to ne učine, uz obećanja da će se sindikat boriti za prava zaposlenlh, za sindikalnu pomoć zaposlenima, za bolje uslove rada i dr. Nakon mesec dana shvatio sam da se organizatori bore samo za svoje interese i da sindikat koriste kako bi sebe zaštitili od otkaza zbog neizvršavanja radnih obaveza, zbog lakše ucene menadžmenta kompanije za lčino napredovanje, a ne za ono što su pravi ciljevi sindikalnog udruživanja. Zbog svega ovoga odlučio sam da se isčlanim kao i još neki od zaposlenih koji su takođe bili pristupili sindikatu. Najpre smo se usmeno obratili istom onom organizatoru koji nas je učlanio u sindikat da nam da ispisnice, koii nam je nekoliko dana obećavao da će nam dostaviti zahtev za isčlanjenje koji treba da popunimo, pa da će nam dostaviti ispisnice itd. Ali od toga nije bilo ništa. Odlučio sam da sam napisem zahtev za isčlanjenje iz sindikata, koji sam svojeručno potpisao i predao organizatorima sindikata i ljudskim resursima kompanije, kako bi ih upoznao da ne želim više da budem član sindikata i da nema potrebe da mi odbijaju deo zarade za sindikat. Nakon toga dobijam odgovor u telefonskoj poruci od predsednika sindikata da ne može to tako da se isčlani, da nisam popunio original istupnicu, koju mi ni dan danas nisu dostavill, iako su dobili moj pisani zahtev da želim da se isčlanim iz sindikata, i da istupnica nakon popunjavanja kreće da vazi 30 dana od potpisivanja iste. Zaista ne znam koja im je procedura i da li je to u redu da istupnica važi tek nakon 30 dana od potpisivanja, ali koristim i ovu priliku da tražim od predsednika sindikata i ostalih organizatora da mi već jednom daju tu istupnicu, kako više ne bih bio član sindikata.


Radnik sam „Teklas Automotiv“ u Vladičinom Hanu od 2015. godine, i lično sam zadovoljan zaradom koju redovno dobijam, sa plaćenim prekovremenim radom, ako imam u toku meseca, i raznim bonusima i uslovima rada koje imam, ali mislim da su na određenim radnim mestima malo otežani uslovi zbog velike vrućine, za šta smo dobili obećanje od menadžmenta da će poboljšati uslove na tim radnim mestima, da će klimatizovatl i mislim da će ovo obećanje i održati kao i sve do sada, jer vldim da se određeni radovi već obavljaju na klimatizaciji nekih pogona. Moram da istaknem i to da sam pre „Teklasa“ radio i u drugim fabrikama, i da podsetim mnoge kakve smo tamo uslove imali, a kakve sada imamo, i da od dolaska „Teklas Automotiva“ u Vladičin Han nisu samo povećane zarade i poboljšani uslovi rada za nas koji radimo u ovoj kompanijl, već su i u svim ostalim fabrikama morali da poboljšaju uslove za radnike kako bi ih zadržali.

Zbog svega navedenog, ne želim više da budem član „Teklas Automitiv sindikata Sloga“, koji svojim pogrešnim delovanjem može dovesti u pitanje međuljudske odnose u fabrici i komunikaciju sa menadžmentom, koja je do sada bila produktivna po pitanju poboljšania uslova rada,“ piše Milan Ristić, radnik „Teklasa“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.