Predsednik opštine Bosilegrad nakon pisanja medija, u obilasku ugroženih sugrađana

Autor: Ljiljana Pavlović

Nakon iznošenja podataka najpre na društvenim mrežama a zatim i u medijima o teškom životu socijalno ugroženih stanovnika opštine Bosilegrad, prvi čovek te opštine, Vladimir Zaharijev izašao je na teren, zajedno sa nadležnima iz Centra za socijalni rad, koji su takođe javno prozivani, kako bi se na licu mesta uverili u pravo stanje. Kako piše Jugmedia, Zaharijev je najpre na fb stranici Opštine Bosilegrad demantovao pisanje pojedinih građana, da ta kategorija stanovništav nema hranu i adekvatnu zaštitu.

„Ovim se želi da se pošalje ružna slika o Bosilegradu. Prema podacima Centra za socijalni rad na teritoriji naše opštine preko 100 lica su korisnici socijalne pomoći. U cilju potpune informacije o njihovom stanju zaposleni u Centru za socijalni rad imaju obavezu da svaki drugi dan kontaktiraju sva lica kako bi se informisali kakva pomoć im je potrebna. Jednom nedeljno biće kontaktirani i korisnici socijalne pomoći koji žive u zajednici sa najmanje jednom osobom takođe zbog pružanja različitih vrsta pomoći,“ rekao je Zaharijev.

Prema pisanju Jugmedie, „Zaharijev je takođe naglasio da je u toku postupak za pružanje socijalne pomoći za desetak novih lica, dok se za njih sedam priprema dokumentacija za smeštaj u Dom za stara i nemoćna lica , uprkos tome što su procedure komplikovane.“ Opština Bosilegrad će, kako je on rekao, „realizovati i projekat rekonstrukcije i dogradnje nekadašnje Veterinsrake ambulante, gde će biti otvoren Dom za stare i siromašne.“

Komentari pre izlaska na teren Zaharijeva, , kao i komentari nakon obilaska socijalno ugroženih i bolesnih ljudi, nisu ni malo pozitivni, ni po njega, niti po službenike Centra za socijalni rad. Iz njih, stoji otvoreno pitanje za sve – da li je ovakva situacija mogla da se spreči i da li nadležni jedino reaguju kada ove tabu teme, ili teme na koje se prećutno gleda, izađu javno, na društvenim mrežama i u medijima. Bosilegrad nije usamljen u tome a ćutanje o takvima ljudima, govori koliko u nama ima ljudskosti.

Jedna od seoskih kuća

Opština Bosilegrad zvanično ima 7.447 stanovnika. Jedna je od najsiromašnijih u Pčinjskom okrugu pa i u zemlji. Vladimir Zaharijev je na čelu bosilegradske opštine neprekidno 22 godine, promovisan u mnogim emisijama na nacionalnoj televiziji kako čisti sneg sa sugrađnima u zavejanim selima, gasi požare, ali i rado sa njima slavi.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Predsednik opštine Bosilegrad nakon pisanja medija, u obilasku ugroženih sugrađana

  1. SUVIŠNO JE SADA BILO ŠTO KOMENTIRATI.PRE NEKE GODINE BIO JE DAČIĆ I PREDSTAVNIK BUGARSKE OBEĆAVALI BRDA I DOLINE I OD SVEGA NIŠTA.PITAM DRŽAVNE INSTITUCIJE MOŽE LI DA RADI BENZINSKA PUMPA TAKOREĆI U VAZDUHU I MOŽE LI POLICIJA I KOJIM PRAVOM AKO ZAKONI VAŽE PODJEDNAKO ZA SVE DA KAZNI BILO KOGA KADA KMET NIZ GODINA VOZI NEREGISTROVANI ĐIP, NEMA TRANSPARENTNOG IZVEŠTAVANJA KOLIKO PRIVATNE HIDROELEKTRANE KOJI SU UNIŠTILE EKO SISTEM UPLAĆUJU OPŠTINI NAKNADU I RED KRŠENJA ZAKONA.ZVALI SMO BATE BOJKA DA NAS BRANI OD SRBSKE POLICIJE A SADA NE SMEMO U BG[

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.