Predsednik opštine Vladičin Han apeluje na građane da u slučaju zauzeća putnog zemljišta ne pokreću sudske sporove već se obrate lokalnoj samoupravi

Predsednik opštine Vladičin Han, Goran Mladenović izdao je saopštenje za medije povodom tužbi građana protiv lokalne samouprave, a zbog zauzeća zemljišta za izgradnju puteva u selima na području te opštine. On ukazuje na to da „u proteklom periodu advokati ili predstavnici advokatskih kancelarija obilaze jug Srbije, između ostalih i opštinu Vladičin Han, i građanima nude besplatno zastupanje i pokretanje postupaka protiv države jer, tobože, država isplaćuje naknade u postupku ucrtavanja putnog zemljišta.“

„Na ovaj način advokati i njihovi predstavnici dovode u zabludu neuko stanovništvo da, u stvari, daju ovlašćenja kojima advokati naknadno tuže jedinicu lokalne samoprave, odnosno gradove i opštine na jugu Srbije, čime sebi pribavljaju značajnu imovinsku korist kroz naplatu sudskih troškova, a lokalnom stanovništvu mizerne naknade koji, shvativši da su obmanuti, žele da povuku ovlašćenja, ali im advokati prete tužbama na ime isplate naknade za zastupanja u basnoslovnim iznosima,“ kaže Mladenović u saopštenju.

On moli stanovništvo juga Srbije i Vladičinog Hana da ubuduće ne potpisuju ovlašćenja advokatima po pitanju zauzeća putnog zemnljišta jer svoja imovinska prava mogu ostvariti u zakonskom postupku, pred svojim lokalnim pravobranilaštvom i lokalnom samoupravom, bez ikakvih sudskih sporova i troškova „zasnovanih na ucenama i prevarama advokata i njihovih predstavnika“.

Iz Opštine Vladičin Han takođe apeluju na Advokatsku komoru Srbije da „u ime poštovanja kodeksa advokatske etike reaguju protiv advokatskih kancelarija koje ovako postupaju jer se očigledno radi o nepoštenom ostvarivanju advokatskih nadoknada,“ stoji na kraju saopštenja predsednika Mladenovića.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Predsednik opštine Vladičin Han apeluje na građane da u slučaju zauzeća putnog zemljišta ne pokreću sudske sporove već se obrate lokalnoj samoupravi

  1. Kako Vas nije sramota?! Pre svega, pre nego otmete necije zemljiste, treba da ga obavestite. Da ne bi bilo oteto, treba da ga platite. Licno smo uradili SVE da ne tuzimo, isli na sva mesta koja ste naveli u svojoj izjavi i NIKO nista nije znao. Iz imovinsko-pravne slube u Direkciju a zatim kod Pravobranioca, i?! Jedan ne zna sta, drugi nema pojma o tome a treci je na GO. Koga vise lazete. Pa neka potpisuje ko sta zeli, sta to Vas briga, neka svako daje ovlascenje kome god zeli, Vi radite ono sto treba da radite, isplatite ljudima ono sto ste im oteli a onda nece biti potrebe za necijim „bogacenjem“. Sto bi Vas zanimale necije Nadoknade i njihovi iznosi.

  2. Sela su nam opustela.Mislim, kad se puta tiče, tamo gde ima asfalta sramota je tužiti opštinu za zauzeće zemljišta i lično smatram da je tako uzet novac proklet. Tamo gde nema asfalta predlažem da se stavi plot pa da se preskače. Putevi su inače nastali odricanjem dela zemljišta nas samih, šteta je samo sto nema svuda asfalta….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.