Predsednik Opštine Vladičin Han, Goran Mladenović podneo ostavku

Autor: Lj. Pavlović

Goran Mladenović, predsednik Opštine Vladičin Han danas je podneo ostavku. Sa te funkcije, kako piše u Mladenovićevom obraćanju javnosti, objavljenom na fb stranici Han info, ostavku je podneo pre isteka mandata kako bi u hanskoj opštini bili raspisani prevremeni lokalni izbori.

„Na sednici Skupštine opštine Vladičin Han održanoj dana 23. avgusta 2020. godine izabran sam za predsednika opštine Vladičin Han.Ovim putem podnosim ostavku na funkciju predsednika opštine Vladičin Han pre isteka mandata na koji sam izabran, kako bi prevremeni lokalni izbori mogli da budu raspisani u opštini Vladičin Han. Građani će moći da ocene dosadašnje rezultate rada opštinskog rukovodstva, odnosno da svojom izbornom voljom potvrde pravac kretanja razvoja opštine Vladičin Han koji je trasiran u poslednjih 10 godina i na taj način dodatno ojačaju i učvrste sve pozitivne promene koje su vidljive, merljive i dostupne svakom našem sugrađaninu,“ kaže on.
Mladenović dodaje – da je upoznat sa pravnim dejstvom njegove ostavke, tj. da njegovom ostavkom na funkciju presednika opštine istovremeno prestaje mandat zamenika predsednika opštine i mandat članovima Opštinskog veća i da će na dosadašnjim dužnostima vršiti tekuće poslove, do izbora novog predsednika, zamenika predsednika i članova Opštinskog veća, ili izbora Privremenog organa, ukoliko Skupštini mandat prestane zbog raspuštanja.
Mladenović je iskoristio priliku da se ovim putem zahvali pre svega svim građanima opštine Vladičin Han na dosadašnjem ogromnom poverenju i saradnji, koje je, veruje, opravdano rezultatima njihovog zalaganja i rada kao i svim odbornicima Skupštine opštine koji su konstruktivno učestvovali u zajedničkom donošenju odluka od strateškog značaja za izuzetne rezultate postignute na svim poljima, što je posebno osetno u privredi i infrastrukturnom razvoju naše opštine.

Kako pišu beogradski mediji, do sada je ostavke podnelo na desetine predstavnika gradova i opština u Srbiji. Politika, takođe nezvanično, prenosi da je inicijativa stigla sa vrha SNS-a, a povod su navodni predstojeći izbori, zbog čega će najverovatnije ostavke podneti i svi ostali predsednici opština i gradonačelnici iz vladajuće koalicije. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sinoć je prilikom gostovanja na RTS-u najavio za 17. decembar zajedničko održavanje vanrednih parlamentarnih, beogradskih i pokrajinskih izbora, kao i lokalnih u još neikm opštinama.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.