Preventivni pregledi i danas kod fizijatra za decu, pulmologa, povera rada štitaste žleze i tumor marker prostate za odrasle

Autor: Lj. P.

U sklopu preventivnih pregleda u Domu zdarvlja u Vladičinom Hanu danas će biti organizovani pregledi bez zakazivanja od osam do 17 časova. Mogu da se obave fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem. Odrasli građani će moći da izmere pritisak, odrade krvnu sliku, provere hormone štitaste žlezde i tumor markere prostate. Takođe, biće organizovani i pulmološki pregledi, a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće odrađen i rentgen pluća.
Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku. Ministarstvo Zdravlja i Dom zdravlja Vladičin Han ukazuju na značaj preventivnih pregleda i utiču na jačanje svesti da se preventivno ide kod lekara, jer prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.