Prodaja ulja, šećera i brašna u „Idei“ ograničena

Uskršnji praznici su na pragu a rafovi u hanskim prodavnicama sa jestivim uljem i šećerom su i dalje poluprazniprazni. Ullje je danas stiglo u „Idei“ kao i šećer, ali je količina koju možete da kupite ograničena na po četoiri litra odnosno, kilograma. Ni brašna više ne možete da kupšite koliko hoćete, već isto četiori kilograma. CCena ulja je 200 a šećera 90 dinara.

U marketu „Jabuka“ ulja još uvek nema a pre nestašice koštao je 190m i 195 dinara, u zavisnosti od proizvođača. Proteklog vikenda u „Idei“ su stigle dve palete „Dijamanta“ po ceni od 200 dinara. Kupovina nije bila ograničena a po komentarima naših čitalaca, vidi se da je uobičajena navika naših sugrađana da stvaraju zalihe i tom prilikom došla do izražaja. Atmosfera stalnih poskupljenja proteklih meseci, ali i sada i nestašica, podseća na period s početka epidemije korona virusa. I tada se nemilice kupovalo i skladištile osnovne životne namirnice iz straha od poskupljenja i da ih neće biti. Oni koji najčešće prave zalihe su penzioneri.

Šećera i ulja nema ni u radnjama u Vranju i Surdulici. U Vranju, prema pisanju medija, nema ni brašna. U Leskovcu, recimo, rafovi su puni, pa su naši sugrađani sumnjičavi da li je u pitanju zaista nestašica ili se čeka povećanje cena. U jednom od komentara čitalaca „Vesnika 017“ iznet je podatak da je ulje, naših proizvođača, na Kosovu 120 dinara. Poslednja cena koja je u hanskim trgovinama bila, je 190 dinara za ulje i 90 dinara za kilogram šećera. U odnosu na isti period prošle godine, zejtin je duplo skuplji a šećer za oko 30 dinara.

Najniža cena BRAŠNA je oko 80 dInara po kilogramu. To više za preko 50 odsto nego lane, kada je recimo kilogram polubelog „K plus“ bio nešto više od 30 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.