Promocija projekta na razvoju ženskog preduzetništva

U maloj sali Opštine Vladičin Han danas je održana promocija projekta „Razvoj ruralnih zajednica kroz podršku žernskom preduzetništvu“. Suzana Popović, koordinatorka projekta je govorila o o važnim segmentima preduzetničke karijere i značaju polja za razvoj veština neophodnih za žensko preduzetništvo.

„Razvoj ženskog preduzetništva je usko povezan sa unapređenenjem ženskih prava i demokratozacijom društva. Međutim, prema podacima Akcionog plana za zapošljavanje u Vladičinom Hanu, tek 36 odsto je novozaposlenih žena,“ rekla je ona.

Projektom će biti obuhva’ene žene od 20 do 50 godina kroz seminare, trenige, radionice, mentorski rad i deljnja primera dobre prakse iz Srbije, kako bi im bilo omogućeno da ravnopravno učestvuju u razvoju društva i zajednice.

„Ideja je da edukujemo žene koje žele da započnu soptveni posao, a najpre da poveruju da one to mogu, da im pomognemo da nauče da naprave biznis plan, da registruju preduzeće, da znaju da li bi bilo povoljnije soijalno ili ne,“ kaže ona.

Žene koje budu odlučile da se prijave, proći će kroz tri seminara – „Ja to mogu“, „Uspešne žene nosioci razvoja“ i tom prilikom će u Vladičinom Hanu biti okupljene uspešne žene koje seu uspele u svom poslu kako bi prenele svoja iskustva početnicama, dok će jednan seminar biti posvećen fondovima koji su im, kao preduizetnicama, na raspolaganju. Biće organizovana i obuka za izradu biznis planova.

Projekt „Razvoj ruralnih zajednica kroz podršku žernskom preduzetništvu“ realizuju „Udruženje SPA“ u partnerstvu sa Udruženjem osoba obolelelih i lečenih od malignih biolesti „Budi optimista“. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, finansira ga Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenioh nacija.

Kandidatkinje koje žele da se prijave to mogu da učine putem elektronske pošte: zdravkovic.ivana81@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.