Ulicom se ne može ni pešice

Autor: Lj. P.

„Trn“ u oku meštanima naselja Poljana u Vladičinom Hanu je deo ulice Vuka Karadžića raskopana zbog radova na rekonstrukciji atmosferske i fekalne kanalizacije. Radi se i u Prvomajskoj.

U opštinskoj službi za investicije danas nam je rečeno da su u toku radovi, nakon čega će ulica biti sanirana, a kada će to tačno biti, još uvek se ne zna. Teško da se može i predvideti s obzirom na godišnje doba i trenutne vremenske uslove.

Stanari ne samo ove ulice, već i višeg dela naselja negoduju jer su radovi, kažu, započeti pre oko mesec dana. Negoduju ne samo zbog kiše, koja dodatno otežava situaciju, već i zbog toga što ni po suvom vremenu ne može da se prođe, pa se ide zaobilaznim putevima.Takođe, dodaju da se u zimskom periodu ne radi tako nešto, pa su deca prinuđena da na obuću navlače kese, kako bi čista otišla do škole. Građani dele i fotografiju ulice na fb , sa natpisom „Nije pojas Gaze, već Poljana“.

Inače, radovi u tom delu Poljane predstavljaju početak sanacije klizišta predviđenim Projektom rekonstrukcije sekundarne kanalizacione mreže u zoni klizišta u Karađorđevoj i ulici 1. maja. U toj, prvoj fazi prema planu biće određeno 350 metara atmosferske i 225 metara fekalne kanalizacije.

Inače, prema planu rada u sklopu kapitalnih investicija u hanskoj opštini tj. stavki iz opštinskog budžeta za ovu godinu predviđena je i rekonstrukcija Prvomajske za šta će biti izdvojeno 10 miliona dinara, po pet u ovoj i narednoj godini.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.