RIK proglasio konačne rezultate parlamentarnih izbora

Konačni rezultati parlamentarnih izbora, održanih 3. aprila ove godine, konačno su objavlejni. Lista oko SNS u parlamentu će imati 120 poslanika, „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ 38, SPS 31, koalicija NADA 15, Moramo 13, Dveri i Zavetnici po 10, Savez vojvođanskih Mađara pet, „Muftijin amanet“ tri, „Zajedno za Vojvodinu“ i SDA Sandžaka po dva i Koalicija Albanaca doline jednog narodnog poslanika.

Verifikacija manadata poslanika trebalo bi da bude obavljena na sednici Narodne skupštine čiji je rok za zakazivanje 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora. Krajnji rok za održavanje konstitutivne sednice je 4. avgust. Rok za izbor nove vlade počinje da teče od tada i iznosi 90 dana.

U Narodnoj skupštini opština Vladičin Han imaće dva predstavnika, što se od uvođenja višestranačja u našoj zemlji do sada nije desilo. Naprotiv, Vladičin Han je ostajao često bez svog predstavnika u republičkom parlamentu. Ono što je još zanimljivije je da su oba poslanika su iz redova opozicije, dok opštinsku vlast čini SNS.

Zoran Stojanović, pravnik, na poslednjim parlamentranim izborima dobio je poslanički mandat ispred koalicije NADA. Stojanović je već bio poslanik u jednom mandatu, od 2003. godine, ispred DSS-a. U lokalnoj vlasti u dva mandata bio je zamenik predsednika opštine ispred te stranke. Drugi poslanik iz Vladičinog Hana u novoma sazivu republičke Skupštine je Nenad Mitrović, doktor veterinasrkih nauka, ispred DS-a. Mitrović je bivši predsednik Opštine Vladičin Han u periodu od 2008. do 2012. godine, ispred iste stranke.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.