Šareni kostimi i zabava za mališane na SC za kraj Dečje nedelje

Autor: Lj. P.

Na Sportskom centru „Kunjak“ u Vladičinom Hanu maskenbalom za najmlađe završeno je obeležavanje Dečje nedelje. Predškolska ustanova „Pčelica“ priredila je deci, kao i njihovim roditeljima, a naročito dekama i bakama, prijatne trenutke uz program koji su vaspitačice sa pripremile sa decom. Ove godine, za razliku od prošle, nije bilo proglašenja najboljih maski, pa nije bilo ni suza, već su se deca samo družila uz igru i njihove omiljene pesmice.

„Imamo samo jedan cilj, a to je da se naša deca osećaju srećno, zadovoljno, prihvaćen, slobodno i bezbrižno. Da bi sve ovo ostvarili potrebno je da se međusobno razumemo i stvaramo još kvalitetnije uslove za ostvarivanje prava deteta,“ rekla je Slavica Pešić, direktorka PU „Pčelica“ pozdravljajući publiku.

Ona se zahvalila roditeljima za svu pomoć koju im pružaju u realizaciji vaspitno-obrazovnog rada, uređenju prostora, uključivanjem u humanitarnim akcijama u toj ustanovio i na velikoj podršci. Za kraj je pročitala stihove čuvenog Ljubivoja Ršumovića koji kažU:

„Carevi čuvaju carstvo,

zamkove i prostranstvo.

Mi čuvamo naše drugarstvo,

to je naše bogatstvo.“

Dečja nedelja je ove godine obeležena pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.