Šesti neuspešan dan potrage za mladićem na Vlasinskom jezeru, rodbina i prijatelji traže pomoć

Autor: Lj. Pavlović

Tačno je šest dana od kada je nestao mladić koji je pao sa skutera u Vlasinsko jezero. Kako je piše Info radi se o Nikoli Miljkoviću iz Leskovca, koji je nestao 15. avgusta, oko 15 časova, a tek dan kasnije ronioci žandarmerije iz Beograda su počeli da pretražuju jezero.

Na društvenim mrežama i u medijima su objavljeni apeli članova porodice i prijatelja za pomoć. Nikolina sestra, Katarina Miljković je pozvala ljude koji poseduju čamac, ronilačku opremu i iskusni su ronioci, da dođu na Vlasinu i pomognu im u potrazi, objavio je Infocentar jug iz Leskovca. Kontakt telefon je 062 843 23 75. Đorđe Stojiljković je putem fb takođe pozvao ljude koji poseduju čamce i, po mogućstvu, sonarese jave na brojeve telefona:065 995 01 23 ili 069103 19 96.

Na Vlasini pored žanadrmerije za Nikolom tragaju i članovi njegove porodice i drugovi koji su kobnog dana bili sa njim tamo. Prema pisanju Jugmedie od pre dva dana, njegovi drugovi su u Nišu kupili dva sonara, kako bi pronašli prijatelja.

Prema komentarima ljudi vidi se da je veliko ogorčenje u javnosti što je pomoć stigla prekasno, što na Vlasini nema sapsilačkih ekipa, a posebno što je angažovano malo ljudi. Njačešća zamerka je da je „država angožavala sve moguće da bi pronašli mladića iz Hrvatske koji je uoči Nove godine nestao u Beogradu“ i da su „prekopani Dunav i Sava“, a da su ovde “ roditelji kupili dva sonara i, da je, ako je to tačno, za državu bruka i sramota“.

Nikola je na Vlasini boravio sa više prijatelja i bratom od tetke, Davidom Denčićem (24), sa kojim se prevrnuo sa skutera, zbog iznenadnog nevremena koje spustilo na ovoj visoravni, poznatoj po ćudljivosti. Davida je uspeo da se održi na vodi, a preživeo je zhavljujući prijateljima koji su čamcem došli po njega.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.