Školarci u nedelji Dečjih prava posetili predsednika

Ova nedelja u svim školskim i predškolskim ustanovama protiče u znaku obeležavnja Dečjih prava. Jedna od tradicionalnih aktivnosti koja je deci i možda najzanimljivijia, zbog njihovog uzrasta i neuobičajena, jeste susret sa predsednikom opštine. Danas je Goran Mladenović, predsednik, ugostio učenike Osnovne škole „Sveti Sava“, a zatim i mališane vrtića „Pčelica“.

Osnovci su od prvog čoveka Opštine Vladičin Han tražili golove za sportske terene i lopte za fudbal i odbojku, pa će lokalna samouprava iznaći načine da im ove skromne želje ispuni. Mališani iz vrtića su sa predsednikom razgovarali o dečjim pravima, a „Pčelice“, kako nam prenosi on, nisu imale nikakve zahteve.

„Mališani iz „Pčelice“ nisu tražili ništa, što je uobičajeno za ovaj dan, kada imamo tradicionalne susrete sa našim najmlađim sugrađnima. Međutim, iako su skromni, potrudićemo se da im obezbedimo još igračaka, kako bi im boravak u toj ustanovi bio što lepši i zabavniji,“ kaže Mladenović.

Sutra je za njih, bez sumnje, još jedan uzbudljiv dan. Na sportskom centru biće organizovan maskenbal, mesto okupljanja je želiznčka stanica, a defile šarenih kostima uveseliće naše sugrađane.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.