Solarni paneli za domaćinstva

U Vladičinom Hanu je raspisan Javni poziv radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Poziv je raspisan u okviru Programa energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na području opštine Vladičin Han i finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske sanacije.

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava biće domaćinstva a energetska sanacija u njima se sprovodi kroz saradnju sa privrednim subjjektima koji se bave ugradnjom solarnih panela. Oni koji dobiju sredstva za sufinansiranje energetske sanacije svojih domova, opremu ili usluge mogu nabaviti samo od privrednih subjekata koji će biti izabrani na javnom konkursu.

Program energetske sanacije ima za cilj unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teitoriji hanske opštine. Računa se da bi ušteda potrošnje električne energije bila oko 30 odsto, za koliko bi i računi građana bili manji.

Ministsartsvo energetike je za sprovođenje projekta o energetskoj sanaciji izdvojilo ukupno 97,6 miliona dinara. Vladičin Han je jedna od 37 opština koja je obezbedila uslove za zajedničko sprovođenje projekta, kao i jedna od šest sa juga Srbije. Za energetsku sanaciju domaćinstava u hanskoj opštini je predviđeno ukupno 1,5 miliona dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.