Sutra na Kuli sajam zapošljavanja

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje iz Vranja i ispostava u Vladičinom Hanu sutra na Kuli, u Trening centru, organizuju sajam zapošljavanja. Najvaljeno je učešće 15 najuspešnijih poslodavaca iz naše i opštine Surdulica, sa kojima će nezaposleni moći da razgovaraju o poslovima koje nude i uslovima rada. Poslodavci će moći da dobiju informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja a nezaposlenima će biti pružena pomoć u pisanju radne biografije.

„Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učešće je najavilo 15 poslodavaca iz obalsti autoindustrije, telekomunikacija, drvoreprađivačke proizvodnje, konfekcije, mehanike, saobraćaja i ugostiteljstva. Iskazali su potrebu za upošljavanjem oko 450 radnika, različitih profila. Oni traže: ekonomiste, tehničare osiguranja, montažere, šivače, stolare, radnike na autoklavu operateri u proizvodnji – u oblasti autoindustrije, pomoćne stolare, konobare, mehaničare za rashladne uređaje i vozače,“ objavila je NSZ.

Na evidenciji tržišta rada u Vladičinom Hanu prijavljeno nešto više od 2.100 onih koji su bez posla, različitog stepenena obrazovanja i starosti. Najviše je onih bez svršene osnovne škole i starijih od 50 godina. Od ukupnog broja nezaposlenih, više od polovinu su žene.

Sajam će biti otvoren od 11 časova.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.