U hanskoj opštini na snazi naredba o racionalnoj potrošnji vode

Autor: Lj. Pavlović

Radi sprečavanja poremećaja u vodosnabdevanju, a u cilju obezbeđivanja dovoljne količine vode za vreme remomonta „ Vlasinskih Hidroelektrana„ u periodu od 18. septembra do 17. oktobra ove godine, Opštinsko Veće Opštine Vladičin Han naložilo je niz mera za racionalnu potrošnju vode. Na onsovu naredbe, u navedenom periodu zabranjeno je navodnjavanje njiva, nalivanje bašti, prskanje parkova, navodnjavanje travnjaka, pranje vozila, pranje tepihai sl. vodom iz gradskog vodovoda. Zabrana pranja vozila i tepiha se ne odnosi na lica registovana za obavljanje ove delatnosti. JP za Komunalno uređenje Vladičin Han zabranjeno je pranje ulica pitkom vodom iz gradske vodovodne mreže, a isto će se obvaljati po planu JP za Komunalno uređenje Vladičin Han vodom iz drugih izvora.

Opštinsko veće Opštine Vladičin Han je naložilo JP „Vodovod“ Vladičin Han da u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica na teritoriji opštine Vladičin Han sačini plan snabdevanja vodom za piće mesnih zajednica sa posebnim osvrtom na Dom zdravlja, ambulante hitne pomoći u mesnim zajednicama gde postoje, kao i na osnovne škole u istim.

O izvršenju mera naloženih naredbom staraće se Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne, građevinske i komunalne poslove Opštinske uprave Opšine Vladičin Han i JP „Vodovod“ Vladičin Han.

JP“ Vodovod“ Vladičin Han postupajući po planu restrikcije vode za vreme remonta „Vlasinskih Hidroelekrana“ vršiće prekid u isporuci vode i to:
– naselja Prekodolce i Žitorađe ostajaće bez vode ponedeljkom i četvrtkom u vremenu od 12.00-22.00 časa
-naselja Kržince, Manajle, Repince i Suva Morava ostajaće bez vode utorkom i petkom u vremenu 12.00-22.00 časa.
-naselja Lepenica, Stubal, Priboj i Mazarać ostajaće bez vode sredom i subotom u vremenu 12.00-22.00 časa
– naselja Polom, Gramađe i Dekutince ostajaće bez vode četvrtkom i nedeljom u vremenu od 12.00-22.00 časa

„Ukoliko raspored ne daje pozitivne rezultate, odnosno dođe do povećenja potrošnje vode JP “Vodovod“ Vladičin Han će izvršiti promenu rasporeda i broja isključenja, što će javno oglasiti.
U slučaju nestašice vode u višim delovima grada, biće određeni punktovi za snabdevanje vodom iz cisterni. Pravna i fizička lica i preduzetnici koji se ne pridržavaju mera navedenih u ovoj naredbi kazniće se prekršajnom kaznom u skladu sa zakonom,“ stoji u naredbi OV-a.

Ova naredba će važiti sve do kraja remonat VHE, ili do 17. oktobra ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.