U OŠ „Sveti Sava“ se ne brinu za grejnu sezonu iako se greju na struju

Poskupljenje energenata, nestašice i moguće rekstrikcije električne enrgije su teme o kojima svakodnevno slušamo od najviših državnih zvaničnika na pragu predstojeće zimske sezone i pesimističke najave da će predstojeći period biti gori čak i od onog iz devedesetih godina prošlog veka. Na pitanje šta očekuju za predstojeću grejnu sezonu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu, direktor te ustanove, Dragan Dimitrijević kaže da „očekuje da će struje biti sve vreme i da neće biti nikakvih problema.“

„Pratimo ta poskupljenja, ono šta Vlada Republike Srbije određuje. Sada je megavat-sat 95 evra, pa ćemo videti šta će biti nadalje. Mi ćemo, možda, biti najjeftiniji po pitanju energenata u Vladičinom Hanu među školama jer je pelet strašno skuplji u odnosu na električnu energiju, „kaže Dimitrijević.

On objašnjava da škola radi na uštedi – obavljen je remont kotlova i postavljen deo za samostalno podešavanje teperature.

„Imamo dva senzora, unutrašnji i spolajšnji i oni na osnovu temeprature reaguju i podešavaju istu koja odgovara u učionicama, na 22 stepena, onako kako i treba da bude. Grejanje gasimo u toku dana, znači i između smena imamo prazan hod, što je tri sata, “ dodaje on.

Dimitrijević se nada će na taj način u školi čak i uštedeti između pet i šest miliona dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.