Pčinjski okrug će dobiti Regionalni centar za upravljanje otpadom

Vranje bi uskoro trebalo da dobije Regionalni centar za upravljanje otpadom. Kako je objavljeno na sajtu Grada Vranje, u Ministarstvu zaštite životne sredine u Beogradu održan je sastanak na kome je bilo reči i o izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“ u Vranju. Projekat će biti finansiran od strane KFW Banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Vranja.

„Realizacijom projekta, planirano je proširenje sadašnje deponije “Meteris” na prostoru od 64 hektara sa postrojenjem za sortiranje otpada iz svih jedinica lokalnih samouprava Pčinjskog okruga. Ukupna vrednost projekta je 19,5 miliona evra, od čega će samo KFW Banka izdvojiti 12 miliona evra za izgradnju Regionalnog centra sa svim pratećim elementima,“ objavljeno je na sajtu.

Pored ministarke Irene Vujović, sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i državni sekretar Dragan Stevanović sa saradnicima, kao i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predsednici opština Vladičin Han, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Bujanovac i Preševo.

Foto: sa sajta Grada Vranje

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.