Vašar u Vladičinom Hanu

Autor: Lj. P.

Svakog 11. septembra u Vladičinom Hanu se tradicionalno održava vašar. Vremena se menjaju i običaji, pa je i vašar od nekadašnjeg velikog pazarnog i dana za zabavu, prerastao u običan petak. Mlađi više ne znaju šta je „zid smrti“, a mečku mogu videti jedino još u zoološkom vrtu, ali bez ciganske čerge. Nema flipera, stonog fudbala, džuboksa da biste izabrali omiljenu pesmu, nema ni onog prazničnog duha…

Vašar sada od običnog petka razlikuje po koja tezga viška sa grnčarijom i drvenarijom, inače, sve je ostalo kao i svakog pazaranog dana, sa akcentom na buvljak, koji zauzima najveci prostor na pijaci, od ribarnice pa sve do kraja nekadašnje stočne pijace.

Što se zabave tiče, izbor za najmlađe je veći nego nekada, pa su tu različite igračke. Na svakoj od njih karta je 200 dinara, izuzev električnih autića, gde je žeton 100 dinara.

Duž Svetosavske ulice, od pružnog prelaza pa do železničke stanice, tezge sa slatkišima, nakitom, majicama, igračkama i nešto novo – pečeni ili kuvani kukuruz, 150 dinara klip. U parku se dimi roštilj, dok se muzika uživo zagreva za večeras.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.